Transparantie in vastgoed transacties van de gemeente

De VVD staat voor duidelijkheid en transparantie in all financiƫle transacties van de gemeente, dus ook in vastgoed. Voorkom onduidelijkheid is onze boodschap als het om geld gaat!


De VVD heeft tijdens de begrotingsraad van 5 en 6 november een motie ingediend met de titel;

Transparantie in vastgoedtransacties

De motie verzoekt het college om beleid te maken voor  een objectief  en transparant  vastgoedbeleid ten aanzien van het gemeentelijke vastgoed.

Redenen om te komen met deze motie komt voort uit het feit dat het momenteel  onduidelijk is welke vastgoedtransacties er plaatsvinden of hebben plaatsgevonden, wie de vastgoeddienstverleners zijn,  op welke criteria deze dienstverleners gekozen zijn en wat de bijhorende kosten zijn.

Bovenstaande omissies kunnen er voor zorgen dat er willekeur plaatsvindt bij de keuze van de vastgoeddienstverleners en tevens leiden tot juridische geschillen, waar je als gemeente natuurlijk niet op zit te wachten.

De motie is raadsbreed aangenomen en we hopen dan ook dat het college hiermee voortvarend mee aan de slag gaat, zodat wij als raad binnenkort de beschikking hebben tot alle informatie over het gemeentelijke vastgoed. 

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem gerust contact op met:

Michel radix, commissie Ruimte