Bezoek Eerste Kamer groot succes.

Ankie is een bijzonder enthousiaste spreker en wist ons allen zeer te boeien. Haar kennis van de hele geschiedenis van deze bijzondere locatie is indrukwekkend.

Na de inleiding gingen wij op pad door de gehele Eerste Kamer. We hebben onder meer fractie- en commissiekamers bezichtigt, ook de nieuw gerenoveerde VVD-fractiekamer (zie foto hierboven), het boudoir van Mary Stewart en de plenaire zaal waar die middag een onderwijsbijeenkomst plaatsvond.

We eindigden in de Noonzaal waar onze voorzitter Marlène Jans, Tames Kokke, oud wethouder, in het zonnetje heeft gezet. Hij ontving het wapen van de gemeente met de 3 kernen in chocolade: in de eerste plaats omdat hij dat wapen heel erg mooi vindt en in de tweede plaats omdat hij dol op zoetigheid is.

Daarna werd Ankie van harte bedankt en kregen wij van haar het boekje ‘Huis van de Senaat, de rijke historie van Binnenhof nummer 22’ mee als aandenken.

Ivm tijdsdruk in de Noonzaal heeft Tames ons later kort toegesproken in Nieuwspoort waar wij onze borrel hadden. Voor ons waren daar eveneens de chocolaatjes met het wapen. Tweede Kamerlid Helma Neppérus heeft ons tevens bijgepraat over de nieuwe belastingvoorstellen mbt vermogensrendementen.

Het was een bijzonder geanimeerde middag. Zeker ook omdat er veel nieuwe gezichten bij waren. En een dergelijk treffen is voor herhaling vatbaar!