In memoriam Albertine Zoetmulder

“U mag mij altijd aanspreken!”

Sinds 2002 was Albertine Zoetmulder-Sanders een vaste waarde in de VVD fractie van de gemeente Bloemendaal. Zij geloofde in een combinatie van eigen verantwoordelijkheid en onderlinge betrokkenheid. “Besluiten neem je immers met elkaar en voor elkaar”. Goed luisteren, belangen zorgvuldig afwegen en creatief in het bedenken van oplossingen. Zij had er altijd zin in en ging graag voor onze hele samenleving aan de slag.

 

Mede door haar jarenlange inzet en aanjagende rol is Bloemendaal zelfstandig gebleven, financieel op orde met een dienstverlening van hoogste kwaliteit. Zij omarmde Bennebroek als ‘nieuwe’ dorpskern in de gemeente, vocht voor behoud van de voorzieningen, goede scholen, veilig verkeer, veilig wonen en passende zorg en opvang voor wie dat nodig heeft. Er kwam in haar bestuursperiode een nieuw gemeentehuis waar het voor inwoners en ambtenaren goed toeven is. Bestemmingsplannen werden vernieuwd waarbij zij grote aandacht had voor het behoud van het groene karakter van de dorpen en had oog voor sportverenigingen waardoor zij hun velden konden renoveren. De muziekschool kende een bijzondere plek in haar hart net als ons unieke openluchttheater.

 

Albertine stond voor iedereen klaar. Iedereen kon haar aanspreken, in het gemeentehuis maar vooral ook daarbuiten. Menigeen vroeg zich af hoe zij alle ballen in de lucht hield. Naast haar meer dan intensive inzet als VVD-raadslid en later bevlogen en verbindende  fractievoorzitter zat zij in verschillende vaak kunst gerelateerde besturen en onderhield een indrukwekkend en divers netwerk vol activiteiten. Toch stond haar gezin altijd met stip op 1. Zij had een groot hart en energie voor vier.

 

De afgelopen periode voerde zij een ongelijke strijd. Ondanks steeds toenemende beperkingen wist zij van geen ophouden. Tot op het laatste moment, ook als het soms niet meer verantwoord leek, vocht zij belangeloos voor alles waar zij pal voor stond.

 

Het verdriet is groot en wij koesteren de warme herinneringen.