Geslaagde avond met minister Conny Helder

De avond werd geopend door voorzitter Michael van Praag en hij gaf voor het het eerste gedeelte van de avond het woord aan mevrouw Helder. Zij vertelde uitgebreid over haar ervaringen als minister. Gevolgd door een levendige discussie met het publiek.

Mevrouw Helder deelde met ons haar doelstellingen in de komende regeerperiode, zoals sport en veiligheid (VOG voor mensen die actief zijn in de sport), maar ook het belang van sport in onze vergrijzende maatschappij. Iedereen moet de mogelijkheid hebben te kunnen sporten, op elk niveau en in elke wijk. Sport zal op langere termijn de vraag naar zorg doen afnemen.

De minister ziet het belang van financiele ondersteuning van sportclubs, zeker nu met de sterk gestegen energieprijzen. Hiervoor wijst mevrouw Helder op de aanwezigheid van o.a. het MKB noodfonds en het belang van het verduurzamen van de sportaccommodaties. 

Voorzitter Van Praag bedankt de minister voor haar aanwezigheid en haar interessante inbreng deze avond over het belang van sport.

Na de pauze waren beide VVD wethouders van Heemstede (Eveline Stam) en Bloemendaal (Nico Heijink) aan de beurt om vragen te beantwoorden van de in grote betalen aanwezige sportbestuurders uit beide gemeenten. (Sport)verenigingen spelen een belangrijke rol binnen beide gemeenten en verdienen daarom ook voldoende steun om hun voortbestaan te borgen.

Beide wethouders onderkennen de problemen van sportclubs om in deze moeilijke periode het hoofd boven water te houden. Zowel in Bloemendaal als in Heemstede zijn de sportclubs welkom om te komen praten met de wethouders.


De avond werd afgesloten met een gezellige borrel in de mooie burgerzaal van het gemeentehuis.