Heleen Hooij nieuwe wethouder VVD Heemstede

HELEEN HOOIJ NIEUWE WETHOUDER VVD HEEMSTEDE

Heemstede, 5 augustus 2015

 

De fractie en het bestuur van de VVD Heemstede dragen Heleen Hooij voor als nieuwe wethouder. De benoeming van Heleen Hooij vindt plaats begin september in een extra raadsvergadering. Heleen Hooij volgt Pieter van de Stadt op die burgemeester in Lansingerland wordt.

 

De VVD Heemstede heeft 17 formele reacties ontvangen op de vacature van wethouder voor de portefeuille financiën, verkeer, vervoer, waterstaat en groen. Begin juli 2015 zijn er sollicitatiegesprekken gevoerd met geselecteerde kandidaten. Daarna is besloten Heleen voor te dragen als wethouder.

 

Heleen Hooij is een goede bekende van de VVD Heemstede. Zij is 12 jaar raadslid geweest voor de VVD Heemstede; van 2002 tot 2014. In die periode was zij van 2004 tot 2010 tevens fractievoorzitter. Zij heeft haar kwaliteiten als politiek bestuurder al eerder bewezen en ook kent ze de ins en outs van de lokale politiek. Zo was ze twaalf jaar lid van de Commissie Ruimte en tien jaar lid van de Commissie Middelen waarvan vier jaar als voorzitter. Ook was zij geruime tijd lid van de Auditcommissie.

 

Heleen Hooij reageert verheugd op haar voorgenomen benoeming als wethouder. “Heemstede is een prachtige gemeente met goede voorzieningen. Bovendien, het is al bijna 20 jaar mijn woonplaats. Als gemeente hebben we een financieel stabiele positie met nog veel uitdagingen om bestaande kwaliteiten te behouden en waar mogelijk te versterken. Daar zet ik graag mijn schouders onder.” Hooij vervolgt: “Ik zal me inzetten voor de inwoners van Heemstede en ik kijk uit naar een hernieuwde kennismaking met hen. Zij maken Heemstede tot wat het is: een prachtig dorp in een adembenemende omgeving. We hebben hier in Heemstede een dynamiek en veerkracht om trots op te zijn! Ook het contact met buurgemeenten en de provincie vind ik belangrijk en ik heb er zin in om met het team van het college en de raad aan de slag te gaan”.

 

Heleen verruilt na bijna zes jaar haar positie van algemeen secretaris bij de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers voor het wethouderschap in Heemstede. Ze is 57 jaar en woont samen met haar partner in de Schilderswijk. De exacte datum en tijdstip van de benoeming van wethouder Hooij volgen.

 

Noot voor de redactie

Voor informatie kunt u contact opnemen met de fractievoorzitter VVD Heemstede, Eveline Stam. Mobiel: 06 518 753 77, email: estam@heemstede.nl