Wethouder Tames Kokke treedt af.

Vandaag is onze wethouder Tames Kokke teruggetreden uit het college van Burgemeester & Wethouders in Bloemendaal.

TAMES KOKKE TREEDT TERUG

 

Vandaag is onze wethouder Tames Kokke teruggetreden uit het college van Burgemeester & Wethouders in Bloemendaal. Tames was van 2006 – 2010 fractievoorzitter, en vanaf 2010 onze wethouder. Tot 2014 was hij binnen het college verantwoordelijk voor de portefeuilles Ruimtelijke Ordening, Financiën, Belastingen, Eigendommen en Sport. Vanaf 2014 beheerde Tames de portefeuille Financiën, Interne organisatie, Eigendommen, Belastingen,  Sport en Winkelgebieden, en was hij de trekker van de verbouwing van het gemeentehuis. Voor Tames is de afronding van het verbouwde gemeentehuis een natuurlijk moment om terug te treden, en zich de komende jaren meer te gaan richten op zijn hobby's, nieuwe verantwoordelijkheden, gezin, kinderen en kleinkinderen.

 

De wethouderschapsperiode van Tames kan zonder meer als dynamisch worden getypeerd. Zo zijn onder zijn regie en gedurende zijn 6,5 jaar durend wethouderschap in Bloemendaal veel spraakmakende projecten gestart en/of afgerond. Daarbij zijn zeker vermeldenswaard: Park Brederode, de bijzondere wijze van ontwikkeling van het Haringbuysterrein, de verbouwing van het gemeentehuis, de herziening van alle bestemmingsplannen in de gemeente en herstart en afronding van het stedenbouwkundig proces voor het  Marinehospitaalterrein. Ook is Tames in staat geweest om Bloemendaal financieel gezond te houden, de OZB binnen aanvaardbare grenzen te houden en de gemeentelijke organisatie te herstructureren. Onder zijn regie is recent een nieuwe gemeentesecretaris benoemd. Tot slot stond Tames destijds mede aan de wieg van de fusie tussen de gemeentes Bloemendaal en Bennebroek per 1 januari 2009.

 

Wij kennen Tames als een kundig bestuurder, die ook complexe onderhandelingen niet uit de weg ging, en ook in trajecten zoals het Haringbuysterrein uiteindelijk een passende oplossing kon bereiken, veelal in constructief overleg met de inwoners. De persoonlijke betrokkenheid van Tames was groot. Zowel bij de projecten binnen Grondgebied, bij de inwoners van Bloemendaal alsook bij ‘zijn’ ambtenaren op het gemeentehuis. In moeilijke tijden bleek hij een stevige voorman voor ‘zijn troepen’. Ook week hij niet voor druk van buiten, hoe zwaar ook.

 

Wij danken Tames voor zijn enorme inzet en betrokkenheid, het gevoerde financiële beleid en zijn sturingskwaliteiten. Tijdens zijn wethouderschap is Bloemendaal mooier, sterker en financieel gezonder geworden. Wij wensen hem, zijn vrouw Tineke en zijn kinderen en kleinkinderen een prachtige tijd toe en hopen dat ook hij met tevredenheid op zijn werkzaamheden voor Bloemendaal en voor de VVD zal terugkijken

 

De voordracht van een nieuwe wethouder door onze fractie wordt zo spoedig mogelijk bekendgemaakt.

 

Namens het bestuur en de fractie van VVD Bloemendaal

 

 

Marlène Jans & Martijn Bolkestein

Voorzitter          Fractievoorzitter