Bloemendaal aan Zee: ondernemers krijgen meer ruimte

Wij vinden de ondernemers die de jaarrondpaviljoens willen gaan exploiteren al zo moedig in deze tijden, dat we hebben gemeend hun tegemoet te moeten komen door een ruimere maximale omvang van hun te bouwen paviljoens mogelijk te maken.

Onlangs is het bestemmingsplan Bloemendaal aan Zee goedgekeurd door de gemeenteraad. Het bestemmingsplan maakt een kwaliteitsimpuls mogelijk voor de kop van de Zeeweg door een aantal ontwikkelingen mogelijk te maken, zoals een betere inrichting van de openbare ruimte met zicht op zee, een strandhotel, een verbeterde servicekiosk en eetcafé, en het plan voorziet in de mogelijkheid van een jaarrondontwikkeling van de camping in de vorm van chalets, en de ontwikkeling van twee vaste jaarrondstrandtenten. Het bestemmingsplan dat gisteren is vastgesteld maakt dus een aantal kwaliteitsslagen mogelijk, waarbij we sterk afhankelijk zullen zijn van de investeringen van de ondernemers ter plaatse.

Om nog een van de ondernemers verder tegemoet te komen, hebben we in de raadsvergadering bovendien een amendement ingediend en met steun van de raad aangenomen gekregen, om de maximaal mogelijke omvang van het zuidelijkste jaarrondpaviljoen te vergroten, door het te relateren aan de 20% grotere omvang van het perceel. Natuurlijk zal het ontwerp aan de strenge kwaliteitseisen moeten voldoen, die zijn neergelegd in het Beeldkwaliteitsplan, dat nu geldt voor het gebied. Ook de camping ‘t Helmgat aan de Kop van de Zeeweg zal jaarrond mogen worden geëxploiteerd. Om de ondernemer daar ook beter tegemoet te komen is de maatvoering van de veranda’s voor de chalets beperkt opgerekt.

Albertine Zoetmulder-Sanders
gemeenteraadslid VVD Bloemendaal