Persbericht: Verkiezingsprogramma VVD Bloemendaal voor 2014 bekend

Het onderstaande persbericht stuurde onze voorzitter, Marlène Jans-van Wieringen, deze week naar de lokale kranten. U vindt het verkiezingsprogramma op onze website onder Standpunten. U kan het verkiezingsprogramma ook in zijn geheel downloaden.

Martijn Bolkestein
redacteur


Verkiezingsprogramma VVD Bloemendaal voor 2014 bekend

In maart 2014 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen en de meeste politieke partijen stellen daarvoor nu reeds hun verkiezingsprogramma op. Voor de VVD Bloemendaal werd het programma geschreven onder leiding van Bloemendaler Ankie Broekers-Knol, die sinds kort landelijk bekend is als voorzitter van de Eerste Kamer. Afgelopen zaterdag overhandigde zij het programma aan de voorzitter van de VVD Bloemendaal, Marlène Jans-van Wieringen. Over de totstandkoming ervan zei mevrouw Broekers-Knol: “Uiteraard is dit programma niet het werk van één persoon. Wij zijn begonnen met openbare inbrengavonden om te luisteren naar onze inwoners. Vervolgens hebben veel van onze leden standpunten aangedragen. Tot slot heeft onze ledenvergadering het programma uitgebreid behandeld en goedgekeurd. Dit is hoe democratie behoort te werken.”

Het verkiezingsprogramma bevat als belangrijkste thema’s bestuurlijke zelfstandigheid, gezonde gemeentefinanciën en een behoudende ruimtelijke ordening. Mevrouw Jans-van Wieringen: “Dit zijn echt de kernthema’s van de VVD Bloemendaal en ik ben blij dat deze zo prominent naar voor komen. Ik nodig iedereen van harte uit ons verkiezingsprogramma te lezen, dat sinds vandaag ook op onze website staat.”

De komende maanden zullen de politieke partijen ook hun kieslijsten opstellen. Deze moeten uiterlijk in februari 2014 bekend zijn.