Persbericht: VVD presenteert oplossing voor behoud zorgcentrum Oldenhove in Overveen

Onlangs werden we opgeschrikt door het voornemen van de eigenaar van het zorgcentrum Oldenhove om over te gaan tot de sloop van het huidige gebouw. Het vertrek uit Overveen zou verschrikkelijk zijn voor de huidige bewoners. Ook voor ouderen die in de toekomst hulp nodig hebben in de buurt zou dit rampzalig zijn.

Waarom gaat Oldenhove weg? De gemeenteraad kon in december geen akkoord geven op de nieuwbouwplannen, omdat D66, CDA, PvdA en LB het nodig vonden dat er naast de geplande nieuwbouw ook sociale woningen zouden worden neergezet. Daarbij werd niet de vraag gesteld of dit wel haalbaar zou zijn. De eigenaar van Oldenhove heeft al in december gesteld dat dit niet mogelijk was. De VVD heeft het behoud van Oldenhove als absoluut uitgangspunt gesteld, maar de andere partijen waren niet van hun ideologie af te brengen. Zij wensten strikt oude regels rondom percentages sociale woningbouw door te zetten, zonder daarvan de consequenties te begrijpen. De politiek houdt zich bezig met de verkeerde dingen!

De VVD presenteert een oplossing, zodat snel aan Oldenhove kan worden gemeld dat zij verder kunnen met hun nieuwbouwplannen. De oplossing is dat Oldenhove door het doen van een financiële storting mag voldoen aan de regels, zodat ergens anders in de regio extra woningen kunnen worden gebouwd. Dus geen extra bebouwing aan de Dompvloedslaan in Overveen, behoud van de groene ruimte, en toch een prachtig nieuw zorgcentrum. Laat achterhaalde woonpolitiek uit de jaren ’60 er niet voor zorgen dat we de zorg in Overveen kwijtraken!

Peter Boeijink (Vrijburglaan, Overveen)
Lijsttrekker VVD Bloemendaal