Onze kandidaat voor de Provinciale Staten: Peter Boeijink!

Op woensdag 26 november wordt in het Haarlemse Van der Valk-hotel de kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen vastgesteld. Onze eigen Peter Boeijink is hiervoor gekandideerd. Voor wie hem nog onvoldoende kent, geven wij hieronder zijn profiel. Wij hopen dat u allen komt om op hem te stemmen!

Achtergrond

Peter is 53 jaar, getrouwd en woont in Overveen. Hij is al bijna 9 jaar raadslid: eerst als vice-fractievoorzitter en de laatste 6 jaar als fractievoorzitter. Peter heeft tot 2007 verschillende directiefuncties vervuld bij IBM en bij Atos, waar hij leiding gaf aan 900 man personeel. Daarvoor heeft hij aan de HTS en aan de VU informatica gestudeerd, met als bekroning een excutive MBA. Na zijn werk in het grote bedrijfsleven is Peter een eigen bedrijf begonnen in het ontwikkelen van innovaties en adviezen in vliegtuigonderhoud. Inmiddels zijn daaruit twee nieuwe bedrijven voortgekomen.

Politieke aspiraties

Peter heeft de sterke wil om de politiek in te zetten voor de belangen van de VVD-leden. Zijn passie is daarbij zijn uitgesproken wens tot het leveren van een maatschappelijke bijdrage. Als fractievoorzitter in woelige tijden zijn de financiën van de gemeente Bloemendaal sluitend gehouden door op tijd te bezuinigen en toch de onroerendzaakbelasting niet te verhogen. Ook is hij leidend geweest in de ontwikkeling van een regionale visie over bereikbaarheid in de regio Zuid-Kennemerland, uiteindelijk leidend tot een politieke overeenstemming tussen Bloemendaal en drie omliggende gemeenten.

Peter ziet de noodzaak een actieve rol te spelen in het overleg met lokale VVD-collega’s en met de achterban om zo te komen tot uitvoering van wat de regio nodig heeft. Als nieuwe uitdaging ziet Peter nadrukkelijk de Provincie een rol spelen in het ontwikkelen van regionaal beleid voor bereikbaarheid, economie, en kansen voor beter grondgebruik. De Provincie moet de regio’s veel meer ondersteunen en daarbij ook zorgvuldig samenwerken met de lokale vertegenwoordigers om draagvlak te verwerven.

Peter schuwt het niet om voor iets te staan en heldere standpunten te communiceren. Hij wil graag een uitgesproken regionale kandidaat zijn voor geheel Kennemerland en kandideert zich voor een verkiesbare plek (plaats 9).

Peter staat voor de rondweg om Haarlem, de A9-A8 verbinding, en de kansen op ontwikkeling van het IJmond gebied.