Frank van den Berg Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Gisteravond heeft burgemeester Nederveen ons VVD-lid Frank van den Berg kunnen verrassen met de benoeming door Zijne Majesteit de Koning tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. In aanwezigheid van oud collega-raadsleden, partijgenoten, vrienden en familie kreeg Frank de bijbehorende decoratie door de burgemeester opgespeld. 

Onze burgemeester benadrukte onder meer Frank’s grote maatschappelijke bijdragen in de werelden van techniek, energie, de olie- en gaswereld en de wereld van bankieren en investeren. Daarnaast heeft Frank een indrukwekkende staat van dienst op het politiek-bestuurlijke vlak. Zo was Frank in 1983 vice-voorzitter en oprichter van de New Yorkse afdeling van de VVD, en heeft Frank in de periode 1992-1999 als vice-voorzitter van onze afdeling en lid van de Provinciale Staten Noord-Holland, alsmede door het fractielidmaatschap in de gemeenteraad van Bloemendaal vanaf 2004 tot 2014, een zeer actieve invulling gegeven aan zijn VVD-lidmaatschap. Daarbij hebben de fracties mogen profiteren van zijn expertise op het gebied van techniek, energie en financiën. Frank wierp zich in deze periode ook op als spreker over de ontwikkelingen rond het gemeentehuis, het PZ-terrein, het Marinehospitaalterrein en het Haringbuysgebied.

Het bestuur van onze afdeling feliciteert Frank van harte met deze welverdiende Koninklijke onderscheiding. Onze felicitaties gelden natuurlijk ook voor zijn echtgenote Paulanha, zijn kinderen en kleinkinderen en overige familieleden.

 

Namens het bestuur

Marlène Jans-van Wieringen