Veilige Wijk is ook Veilig Verkeer: Drempel Mesdaglaan

Omwoners van de Mesdaglaan maken zich zorgen over de snelheid waarmee auto's door hun straat scheuren. Ignaz Worm heeft steun vezameld in de buurt voor een verkeersdrempel. Volgende week donderdag 11 september 20.00 uur in de Commissie Ruimte spreekt hij in. Lees hieronder alvast wat hij vertelt over het gevaarlijke kruispunt Mesdaglaan/Eerelmanstraat. Wij steunen zijn initiatief! Omwonenden en geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd op de Commissievergadering

Aan de Commissie Ruimte van de gemeente Heemstede

2101HA Raadhuisplein 1

Heemstede

 

Van Ignaz Worm

HW Mesdaglaan 19

2102BB Heemstede

 

Heemstede, 20 juli 2014

 

Geachte leden van de Commissie Ruimte,

 

Ik wil u verzoeken om de verkeersveiligheid te verbeteren in de HW Mesdaglaan in Heemstede. De straat ligt in een 30 km/u gebied, maar is deels ingericht als 50 km/u weg. Door de inrichting van de straat, een geasfalteerde weg waar twee auto’s elkaar kunnen passeren, rijden auto’s regelmatig meer dan het dubbele van de toegestane snelheid.

 

Op de HW Mesdaglaan, en de straten in het verlengde ervan, Jozef Israëlplein, Johannes Bosboomlaan, JH Weisenbruchweg en Prins Mauritslaan (Haarlem), zijn verhoogde kruispunten aangebracht. Die verhogingen verlagen de snelheid waarmee auto’s rijden tot het toegestane niveau. De kruising HW Mesdaglaan – Eerelmanstraat is niet verhoogd, zie onderstaande foto.

Bestaande inrichting kruising HW Mesdaglaan – Eerelmanstraat: een uitnodiging om gas te geven.

 

Dat er te hard wordt gereden in de straat is eerder door de gemeente onderkend. Als maatregel zijn circa een jaar geleden twee snelheidsremmers met wegmarkeringen geplaatst, zie foto hieronder.