Taartenactie 2015

HEEMSTEDE - Vrijdag de dertiende staat niet bepaald bekend als geluksdag, maar voor stichting De Vrolijke Noot ligt dat anders.

Voor het negende jaar deelden statenleden van Noord-Holland taarten uit aan mensen en organisaties die zich inzetten voor de gemeenschap in hun wijken, buurten of regio. In Heemstede viel op vrijdag de dertiende 2015 deze eer te beurt aan stichting de Vrolijke Noot.

Mariska Pool trad als 6-jarige al op voor ouderen in verzorgingshuizen als harpiste. Dat doet zij tot op heden nog steeds, maar sinds 1984 als conservatorium geschoolde harpdocent samen met haar leerlingen. In huize Pool draait veel om muziek. Vader Amir geeft pianoles en moeder Marja onderricht de zangkunst. Samen met hun leerlingen verzorgen zij belangeloos optredens in o.a. verzorgingshuizen en medische kinderdagverblijven in een flink deel van het land. Omdat Mariska schoolprojecten doet in zowel Heemstede als Amsterdam, Amstelveen en Den Haag kan zij ook in die plaatsen optredens verzorgen.

In 2006 werden die activiteiten ondergebracht in Stichting de Vrolijke Noot. Met hun optredens en samenzang zorgen zij niet alleen voor afleiding en ontspanning met zang en muziek. "Veel van onze leerlingen hebben nog nooit een verzorgingshuis van binnen gezien. De leerlingen ervaren door de optredens dat mensen, voor wie niet alles in het leven meer zo vanzelfsprekend is, samen plezier kunnen beleven aan muziek en zang," vertelt Mariska terwijl de leerlingen Rachel (harp), Ruth (viool) en Marijn en Jens (piano) zich klaar maken voor een kort optreden.

Daarna is het tijd voor de beloning. De kandidaten voor de Provinciale Statenverkiezingen, Jerry Kramer en Marco Wiesehahn, overhandigen de taart met VVD logo, die ter plekke wordt verorberd.

De voordracht voor de taartuitreiking kwam het Heemsteedse VVD-raadslid Joan Brouwers ter ore. Zij is al langer onder de indruk van de optredens van De Vrolijke Noot. Samen met collega raadslid Eveline Stam was zij bij de uitreiking van de taart aanwezig.