Afscheid van Annelie Brummer

Zowel 'radenloos als statenloos' was Annelie Brummer na de provinciale statenverkiezingen van 18 maart 2015.

 

Brummer was 12 jaar raadslid in Heemstede tot 2014 en daarnaast vanaf april 2011 Provinciaal Statenlid. Bij haar afscheid van de provincie werd zij benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau. Commissaris van de Koning Remkes noemde haar 'een aimabele vrouw op wie je nooit tevergeefs een beroep doet.'

Als de lid van de commissie samenleving in Heemstede waren de sportnota en veilige schoolroutes haar speerpunten. De verkeerslichten op de Dreef ter hoogte van de Postlaan, vormden de afronding van deze inzet. Ook is er samenwerking bereikt tussen de sportclubs op het sportpark, iets waarvoor Brummer lang heeft gepleit.

Bij haar afscheid van de gemeenteraad benadrukte burgemeester Heeremans haar rol als verbindende factor binnen de fractie en de raad.

Bij de Provincie was zij lid van de werkgroep Personen Vervoer over Water om alternatieven te onderzoeken voor het opheffen van de veerdienst tussen IJmuiden en Amsterdam. Ook diende zij een initiatiefvoorstel in om de veiligheid voor wegwerkers te vergroten. "Het waren 13 mooie en soms ook zware jaren. Politiek laat zich niet voorspellen. Zo had ik aan het begin van een jaar al een gevulde agenda, dat is iets wat ik niet zal missen! Ik verwacht niet één-twee-drie weer actief te worden in de politiek, maar ik blijf wel maatschappelijk betrokken."

Naast haar politieke activiteiten startte Brummer in 2006 een bedrijf als 'professional organizer'. Zo begeleidt zij mensen met het aanbrengen van structuur in hun leven. "Het gaat veelal om mensen met Ad(h)d. In 2013 ben ik begonnen met de opleiding tot Adhd-coach en ik verwacht in juni gecertificeerd te zijn. Onder de naam Adhd-oké kijk ik naar kansen en oplossingen voor mijn cliënten, de probleemkant kennen ze zelf al veel te goed." Met haar kennis van organiseren en structureren, zal de aanstaande verhuizing naar verwachting soepel verlopen.

Zelf reikte ze een VVD-taart meer dan 30 keer uit aan mensen of organisaties die zich maatschappelijk verdienstelijk maakten. Op vrijdagochtend 8 mei 2015 viel haarzelf die eer te beurt voor het Raadhuis.