VVD is voor ondernemend Heemstede

Een conceptstore voor "Kids", prima idee!

Het is in deze tijd te prijzen als een ondernemer wil investeren in ons dorp. Een winkel waar jong en oud zich kunnen vermaken in de Jan van Goyenstraat, waar nu nog Jantjes Speelgoed zich bevindt.

Onder het genot van een kopje koffie met taart of een glas limonade kunnen ouders en kinderen terecht voor het vinden van leuke cadeautjes, het volgen van een workshop of het vieren van kinderfeestjes.

Met dat idee vroeg de ondernemer aan de gemeente of het mogelijk was om een dag horecavergunning voor het pand te krijgen. Nee, zegt de gemeente, dit kan overlast met zich meebrengen voor de omwonenden! Terwijl het wel mogelijk is volgens het bestemmingsplan. Wat is de de reden dat de gemeente niet mee wil werken? Een geval uit het verleden, bij de lunchroom Eefies een pand op de hoek van de Jan van Goyenstraat waarbij de buurman tot aan de Raad van State toe door heeft geprocedeerd. Dat doembeeld ziet de wethouder kennelijk niet zitten, maar dat is denken en handelen in beperkingen en het smoren van ondernemersinitiatieven.

Er zijn twee mogelijke uitkomsten, de gemeente werkt mee of de ondernemer zoekt zijn heil elders en staat er binnenkort weer een pand leeg in de Jan van Goyenstraat!

De VVD is voor het belang van de ondernemer en zal zich volledig inzetten om dit initiatief te doen laten slagen. In de commissievergadering van 14 januari 2016 zal dit onderwerp op de agenda staan, wordt dus vervolgd!